woensdag 22 december 2010

Kerstcomplottheorie

Volgens mij is er sprake van een vooropgezet plan. Bedacht door een sinistere illusionist met een baard.
Hij is goed in zijn vak. Beter dan Hans Klok. Hoewel het bevruchten ener vrouw zonder haar maagdenvlies te doorboren deze blonde hermafrodiet ongetwijfeld zal aanspreken, moet hij voor de daaropvolgende vlekvrije bevalling beschaamd passen. Out of his league in Velp en Vegas.
De geboorte van het kind wordt, zoals het een goede kerstshow betaamt, opgeluisterd met flink wat publiciteitslawaai en sterrenvuurwerk.
De dan volgende dertig jaar houdt de oude publieksgoochelaar zich onledig met al moeilijker trucs. Rustig beginnend met de revitalisatie van zich het lazarus schrikkende lammen en blinden, piekend naar een grote openluchtshow waarin hij brood, vis en wijn tot in het oneindige vermenigvuldigt, culminerend in het totaalspektakel waarin hij zijn kind, de tovenaarsleerling, met spijkers laat doortimmeren en op een wolk het zwerk in doet zweven.
Via stickers en flyers krijgt de bewonderende mensheid nog vlug te horen dat niet slechts de gekruisigde zijn zoon was, maar dat wij allen zijn liefdeskindjes zijn. Kinderen van één vader zeg maar. Daarna kan hij met pensioen en leeft hij eeuwig voort in een tehuis voor illusionisten die zich geen illusies meer maken.
Wij moeten het doen met de wetenschap dat Florence Nightingale en Madame Cury onze zusjes zijn en Adolf H. te B. en Mao Tse D. te P. onze broertjes.
Nou, bedankt Pa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten