donderdag 25 november 2010

Verslag Open Ned. Kampioenschap November 2010

Op wat kleine incidentjes na toch weer een geslaagd  Nederlands Open in het Dorpshuis te Den Andel. Uit het hele land en zelfs het buitenland (België en Friesland) waren de deelnemers naar Het Hogeland getogen. De heer Diederix uit Lamentil was zelfs lopend gekomen. Een hele prestatie met maar één been. Bravo meneer Diederix.
Nadat voorzitter Buijs iedereen had verwelkomd en een door Lucky Strike gesponsorde verrassing had overhandigd ontstond een opstootje rond de heer Veuger uit het Sticht. Deze maakte bezwaar tegen roken in de openbare ruimte. Het zal u niet verbazen dat de heer Veuger nog staand het incident als lid werd geroyeerd. Hij dient zich in het vervolg buiten verenigingsverband aan te stellen.
Bij het controleren der douchekoppen werd een onregelmatigheid vastgesteld. In hokje C bleek de douchekop gedeeltelijk dichtgeplakt met kauwgom. Er kwam nog slechts een lullig straaltje uit. Er ontstond een licht paranoïde sfeer onder de deelnemers die niet verbeterde door de eeuwige kwinkslagen van de voorzitter die, als altijd, de ernst der zaak leek te onderschatten. Deelnemers die, bij het aanschouwen der voorzitter, gewag maakten van een eventuele dopingcontrole, werden - met artikel 23 van het reglement in de hand - geroyeerd.
Er waren ook wat klachten over het verstrekte voedsel. Goed, er was sprake van een stevige stamppot, waarin Jannie van het Dorpshuis haar gehele 120 kilo aan toewijding had gelegd, maar om te klagen over opgewarmde stopverf ging veel te ver. Onderzocht wordt nog (ja, meneer Dompelgat uit De Waard, we weten heus wel wie hier zijn mondje open had) of deze bemerking kan leiden tot royement.
Uiteraard was er het jaarlijks terugkerend geëmmer met de oude Brijkke uit Tintelveld die het weer eens verdomde om zijn zwembroek uit te doen. Zijn argument dat hij dit thuis ook altijd doet omdat zijn vrouw hem zo gaarne ziet in een speedo, werd ook dit jaar niet als toereikend beschouwd.
Verdere incidenten deden zich niet voor, op de tijdelijke vermissing van de voorzitter na dan. Op het moment der prijsuitreiking was de heer Buijs weer eens spoorloos. Toen deze na enige tijd, samen met Jannie van het Dorpshuis, uit een bezemkast donderde en beweerde dat hij en de meer dan rondborstige beheerster daar een externe vergadering hielden, werd zijn verhaal maar half geloofd.

De uitslagen der Open Nederlandse Kampioenschappen

Vrij onder de douche roken (shag, sigaret, pijp)

1             P.J. Buijs                            Den Andel             24 min.   3 sec.
2             A. Buijs                              Baflo                    17 min.  17 sec.
3             N. Buijs                              Groningen             17 min.  16 sec.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten